Opleidingen

mei
12
2015

Effectief en strategisch schrijven voor juristenDatum:
Docent(en):
Prijs:
Punten:
Plaatsen:
Locatie:

dinsdag 12 mei 2015, 13:30 uur
mr. drs. A.E. den Hartog
100 euro
3 PO (waarvan 0 juridisch)
in archief
Bureau van de Orde

Toelichting

Helder en overtuigend schrijven kun je leren. Hoe verwerk je juridisch complexe taal in een bondige, heldere tekst? Welke argumenten zet je op welke plaats voor een optimaal resultaat?

Anneke den Hartog is jurist en communicatiewetenschapper. Aan de hand van beginselen uit de argumentatieleer en communicatiewetenschappen leert zij u de effectiviteit van uw stukken te vergroten en valkuilen te herkennen. In de cursus is aandacht voor het vertalen van juridische materie in begrijpelijke taal, voor het treffen van de juiste toon en hoe u stellingen en argumenten van de wederpartij doeltreffend kunt weerleggen. De cursus heeft een praktisch, persoonlijk en interactief karakter.

De cursus duurt drie uur, er zijn maximaal 12 deelnemers. Twee weken voorafgaand aan de cursus zal aan de deelnemers worden gevraagd een (door henzelf geschreven) juridisch stuk in te sturen. Vanzelfsprekend worden deze stukken vertrouwelijk behandeld. Doel is om de cursisten een cursus op maat te geven: wat zijn hun persoonlijke verbeterpunten (naast de algemene praktische en theoretische inzichten die in de cursus aan bod komen)? De cursus bestaat uit een theoretisch deel en een praktijkoefening om drogredenen te doorzien en de theorie in de vingers te krijgen.

De cursus, bedoeld voor beginnende advocaten, vindt plaats van 13.30 tot 17.00 uur op het Bureau van de Orde.


Deze cursus heeft al plaatsgevonden. Neem contact op voor meer informatie over toekomstige cursussen.