Opleidingen

dec
18
2019

De fiscale aspecten bij (echt)scheidingDatum:
Docent(en):
Prijs:
Punten:
Plaatsen:
Locatie:

woensdag 18 december 2019, 13:30 uur
mr. Rob Welling
85 euro
3 PO (waarvan 3 juridisch)
in archief
Olympisch Stadion

Toelichting

Een scheiding en de bijbehorende overgang van één naar twee huishoudens zet de financiële huishouding onder druk. Een extra reden om geen fiscale tegemoetkomingen onbenut te laten. Vanwegede verschillendefeitenen omstandighedenis geenzaak gelijk, dat vereist maatwerk!

Vragen zoals “wie is mijn fiscaal-/toeslagpartner” en “hoe kunnen we optimaal gebruik maken van de inkomensafhankelijke tegemoetkomingen” zijn relevant. Deze en andere belangrijke vragen komen aan bod tijdens de cursus “Fiscale aspecten bij (echt)scheiding”. In deze cursus neemt fiscalist en echtscheidingsspecialist mr. Rob Welling u op een heldere en praktische wijze mee in de fiscale wereld bij (echt)scheiding.

Tijdens de cursus komt o.a. aan bod:

·fiscaal partner- en toeslagpartnerschap

·de complexe eigenwoningregeling bij scheiding

·fiscale gevolgen vanpartneralimentatie (ook bij samenwoners) en de afkoop daarvan

·de fiscale gevolgen van (verborgen) pensioen- en lijfrenteverrekening.

Na afloop van deze cursus bent u in staat om de besproken fiscaliteit op een praktische wijze toe te passen binnen uw (echt)scheidingspraktijk.

Rob Welling studeerde Fiscaal Recht aan de Universiteit van Tilburg en is sinds 2007 werkzaam bij Stolwijk Kelderman, een accountants-/belastingadvieskantoor met vestigingen in Doetinchem en Zevenaar. In de loop der jaren is Rob uitgegroeid tot de familierechtspecialist van het Stolwijk KennisNetwerk, met bijzondere expertise omtrent het fenomeen (echt)scheiding. In zijn hoedanigheid van specialist wordt Rob veel betrokken door andere scheidingsprofessionals, zoals advocaten en mediators, bij de begeleiding van scheidingsdossiers.

De cursus vindt plaats van 13.30 tot 17.00 uur in het Olympisch Stadion.

 

 


Deze cursus heeft al plaatsgevonden. Neem contact op voor meer informatie over toekomstige cursussen.