Opleidingen


Compassie in het recht

Inschrijven »
Datum: maandag  25  november  2019  13:30 uur
Docent(en): mw. mr. Klaartje Freeke
Prijs: 85 euro
Punten: 3 PO
Plaatsen: Wachtlijst
Locatie: Bureau van de Orde

Toelichting

We leven in het tijdperk van de empathie. De praktijk van een advocaat gaat niet alleen over regels en contracten; als jurist moet je je ook kunnen onderscheiden met een inlevingsvermogen. Hoe doe je dat in de praktijk? Dit is een praktische en interactieve cursus waarin ingegaan wordt op het begrip compassie en empathie, met tips, bijvoorbeeld over empathisch luisteren en communiceren.

Compassie in het recht is een onderdeel van een internationale beweging waarbij de principes van mindfulness worden geïntegreerd in de rechtstoepassing. Deze beweging is eind jaren ‘90 ontstaan in de VS en wordt als vak naast de universiteiten Berkeley en San Francisco ook aan de UvA gedoceerd, onder andere door Klaartje Freeke. 

Klaartje Freeke is advocaat en mediator. In 2014 heeft zij samen met Wikke Monster een eigen kantoor opgericht dat zich richt op een meer harmonieuze en duurzame aanpak in het recht. Wanneer een strijd nodig is, dan zal die ook worden gevoerd maar dan wel op zo een menselijke en respectvolle manier. 

De cursus vindt plaats van 13.30 tot 17.00 uur bij het Bureau van de Orde.

 

 

Let op !

Er zijn voor deze cursus op het moment geen plaatsen beschikbaar. Bij inschrijving zult u op de wachtlijst worden geplaast. Mochten er alsnog plaatsen beschikbaar komen, dan wordt contact met u opgenomen.

Inschrijven voor

Compassie in het recht

Rekeningnummer **
Rekeninghouder **
* Verplicht veld