Opleidingen


Ondernemingsrecht in de non-profit sector

Inschrijven »
Datum: maandag  11  november  2019  13:30 uur
Docent(en): mevrouw mr. Monica Bremer
Prijs: 85 euro
Punten: 3 PO (waarvan 3 juridisch)
Plaatsen: Wachtlijst
Locatie: Bureau van de Orde

Toelichting

In deze cursus wordt het ondernemingsrecht en in het bijzonder de onderwerpen bestuur en toezicht belicht voor de not for profit sector. Van uit een praktijk-georiënteerd perspectief wordt stilgestaan bij de verantwoordelijkheden en aansprakelijkheden van de bestuurder en de toezichthouder (van de stichting en vereniging).

Naast de relevante bepalingen uit Boek 2 BW wordt stilgestaan bij sectorale wet- en regelgeving (governance codes en beleidsregels), het wetsvoorstel bestuur en toezicht rechtspersonen en recente rechtspraak.

De cursus richt zich op diegenen die niet in bestuur en toezicht zijn gespecialiseerd, maar hier in hun praktijk wel af en toe mee te maken hebben of zich op dit terrein willen gaan ontwikkelen; alsook advocaten die zich interesseren voor een bestuurlijke functie.

De docent is een ervaren toezichthouder, bestuurder en advocaat.

De cursus vindt plaats van 13.30 tot 17.00 uur bij het Bureau van de Orde.

Let op !

Er zijn voor deze cursus op het moment geen plaatsen beschikbaar. Bij inschrijving zult u op de wachtlijst worden geplaast. Mochten er alsnog plaatsen beschikbaar komen, dan wordt contact met u opgenomen.

Inschrijven voor

Ondernemingsrecht in de non-profit sector

Rekeningnummer **
Rekeninghouder **
* Verplicht veld